Opleidingen

Maak kennis met de rijschool, ontmoet onze geslaagden of neem een kijkje op onze Facebookpagina. Klik op de iconen voor meer informatie over de rijopleidingen of bel ons.

Benieuwd geworden?

Schrijf je vandaag nog in voor één van onze opleidingen!

Code 95 opleiding

Als jij je Code 95-kwalificatie wilt bijschrijven of verlengen, volg je hiervoor de opleiding of cursus bij onze verkeersschool in Haarlem. Wij zijn al tientallen jaren gespecialiseerd in opleidingen voor beroepschauffeurs. Neem gerust contact met ons op om het een en ander door te nemen voor het halen of verlengen van jouw Code 95.

Voor wie is de Code 95 opleiding bedoeld?

Code 95 is een toevoeging aan de rijbewijzen C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D en DE, die verplicht is voor alle beroepschauffeurs in de EU. De Europese richtlijn vakbekwaamheid nascholing Code 95 is in 2008/2009 ingegaan voor chauffeurs van personenvervoer en goederenvervoer. Chauffeurs die hun rijbewijs hebben gehaald voordat de richtlijn van kracht werd, zijn verplicht om Code 95 nascholing te volgen. Chauffeurs die hun rijbewijs nadien behalen, moeten ook een basiskwalificatie halen.

Als je Code 95 wilt halen en laten bijschrijven, moet je eerst de basiskwalificatie halen, die bestaat uit diverse examens en toetsen die je kunt doen bij ons in Haarlem. De kwalificatie is vijf jaar geldig. Hierna moet je volgens de Richtlijn Vakbekwaamheid 35 uur nascholing/cursus per vijf jaar volgen om jouw Code 95 te verlengen. Deze 35 uur is als volgt verdeeld: 7 uur praktijk en 28 uur theorie.

Selectie van de meest relevante modules

Onze verkeersschool heeft een selectie gemaakt van de meest relevante modules. De theoriemodules van de Code 95 opleiding kunnen deels worden aangeboden in de vorm van e-learning. Dit betekent dat chauffeurs in omgeving Haarlem de Code 95 cursus kunnen doen wanneer het hen uitkomt, en ze zo min mogelijk in de schoolbanken hoeven te zitten om hun vakspecialisatie te halen of te verlengen. Zo zijn ze beter inzetbaar voor de werkgever. In het onderstaande overzicht zie je welke modules wij aanbieden volgens het e-learning programma gericht op de nascholing van het halen van de vakbekwaamheid Code 95:

Praktijk modules:

Keuze uit een van de onderstaande modules

  • W01 / HNR (zuinig rijden)
  • W02 / BBS (schadepreventie)

Theorie modules:

  • U14 / sociale en communicatieve vaardigheden
  • U45-1 / veilige en professionele verkeersdeelname
  • U45-2 / veiligheid en gezondheid
  • U45-3 / wet- en regelgeving incl. digitale tachograaf

Zowel een compleet pakket als losse modules

Wij bieden voor de nascholing zowel het gehele pakket als losse modules aan voor de Code 95 opleiding en -cursus bij onze verkeersschool in Haarlem. De kosten voor het totaalpakket van de nascholing (35 uur) zijn €970,- per persoon. Schrijf je nu in en kies ervoor je Code 95 opleiding te halen. Of neem contact met ons op voor meer informatie. Hiervoor bel je naar 023 – 537 8930.

Schrijf je vandaag nog in voor één van onze opleidingen!