Opleidingen

Maak kennis met de rijschool, ontmoet onze geslaagden of neem een kijkje op onze Facebookpagina. Klik op de iconen voor meer informatie over de rijopleidingen of bel ons.

Benieuwd geworden?

Schrijf je vandaag nog in voor één van onze opleidingen!

Volg motorrijles in Haarlem

Door het volgen van motorrijles bij een van de ervaren instructeurs van Verkeersschool Brinkman in Haarlem, heb je binnen no time je motorrijbewijs in handen. Onze motorrijlessen vinden plaats in Haarlem, Heemstede, Spaarndam, Aerdenhout, Halfweg en Zwanenburg. Start jij binnenkort met lessen? Neem dan contact met ons op.

Met wat voor motor wil jij motorrijles volgen in Haarlem?

Een motorfiets is in de meeste gevallen een tweewieler met een verbrandingsmotor, maar met een motorrijbewijs mag je ook voertuigen met drie of vier wielen of voertuigen met een elektromotor besturen. Motorfietsen zijn in drie categorieën verdeeld: een lichte (A1), een middelzware (A2) en een zware (A). Voor de verschillende motoren gelden verschillende voorwaarden en heb je verschillende motorrijbewijzen nodig. Meer hierover lees je in onderstaande paragraaf.

Dit komt kijken bij het behalen van je motorrijbewijs

Bij het halen van het motorrijbewijs komen drie examens kijken: het theorie-examen, het examen voertuigbeheersing en het examen verkeersdeelneming. Het theorie-examen mag je al afleggen als je 17 jaar bent en op die leeftijd mag je ook beginnen met praktijklessen (mits je het theorie-examen gehaald hebt). Als je 18 bent, mag je deelnemen aan de praktijkexamens. Als je de drie examens met succes hebt afgerond en jonger bent dan 20 jaar, mag je lichte motoren (categorie A1) besturen. Twee jaar na het behalen van dit motorrijbewijs mag je overstappen naar categorie A2. Hiervoor hoef je dan alleen het praktijkexamen verkeersdeelneming te doen. Weer twee jaar later mag je overstappen naar motoren met een onbeperkt vermogen (A). Ook hiervoor is slechts het praktijkexamen verkeersdeelneming vereist. Voor de categorieën A2 en A kun je ook in één keer examen doen. Je moet hiervoor respectievelijk 20 en 24 jaar oud zijn.

Behaal zowel theorie als praktijk bij onze motorrijschool

Onze rijschool verzorgt zowel de theorie als de praktijk voor het motorrijbewijs. Zo verzorgen wij een theoriecursus die de slagingskans voor het examen aanzienlijk vergroot. Helmen en kleding worden verzorgd door onze motorrijschool, zodat jij je volledig kunt concentreren op motorrijden!

Keuze uit verschillende pakketten

Voor het behalen van je motorrijbewijs biedt onze rijschool in Haarlem diverse motorrijles pakketten aan. Ons instappakket bieden wij jou aan voor €999,-. In dit pakket zitten 10 lessen van 1,5uur, een eigen verklaring, het ‘Motor voertuigbeheersing’ examen en het ‘Motor verkeersdeelname’ examen. Voor meer informatie of bij vragen neemt u contact met ons op via 023 – 537 8930. Uiteraard kun jij je ook direct inschrijven.

Schrijf je vandaag nog in voor één van onze opleidingen!