CODE 95

Code 95 bijschrijven of verlengen in Haarlem? Volg een Code 95 cursus bij Brinkman & Arend Reym. Wij zijn al tientallen jaren gespecialiseerd in opleidingen voor beroepschauffeurs. Code 95 is een toevoeging aan de rijbewijzen C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D en DE, die verplicht is voor alle beroepschauffeurs in de EU. De Europese richtlijn vakbekwaamheid nascholing Code 95 is in 2008/2009 ingegaan voor chauffeurs van personenvervoer en goederenvervoer. Chauffeurs die hun rijbewijs hebben gehaald voordat richtlijn van kracht werd, zijn verplicht om Code 95 nascholing te volgen. Chauffeurs die hun rijbewijs nadien behalen, moeten ook een basiskwalificatie halen.

Als je Code 95 wilt laten bijschrijven, moet je eerst de basiskwalificatie halen, die bestaat uit diverse examens en toetsen. De kwalificatie is vijf jaar geldig. Hierna moet je volgens de Richlijn Vakbekwaamheid 35 uur nascholing per vijf jaar volgen. Deze 35 uur is als volgt verdeeld: 7 uur praktijk en 28 uur theorie.

Onze verkeersschool heeft een selectie gemaakt van de meest relevante modules. De theoriemodules van de Code 95 kunnen deels worden aangeboden in de vorm van e-learning. Dit betekent dat chauffeurs de Code 95 cursus kunnen doen wanneer het hen uitkomt, en ze zo min mogelijk in de schoolbanken hoeven te zitten. Zo zijn ze beter inzetbaar voor de werkgever. In het onderstaande overzicht kun je zien welke modules wij aanbieden volgens het e-learning programma gericht op de nascholing van de vakbekwaamheid code 95.

Praktijk modules:

Keuze uit een van de onderstaande modules

  • W01 / HNR (zuinig rijden)

  • W02 / BBS (schade preventie)

Theorie modules:

  • U14 / Sociale en communicatie vaardigheden
  • U45-1 / veilige en professionele verkeersdeelname

  • U45-2 / veiligheid en gezondheid

  • U45-3 / wet- en regelgeving incl. digitale tachograaf  

Wij bieden voor de nascholing zowel het gehele pakket als losse modules aan. De kosten voor het totaal pakket van de nascholing (35uur) 970 euro per persoon. Schrijf je nu in of neem contact met ons op voor meer informatie.