A Rijbewijs (Motor)

Wil je je motorrijbewijs halen in Haarlem? Neem dan motorrijles bij de ervaren instructeurs van Brinkman & Arend Reym. Onze motorrijlessen vinden plaats in Haarlem, Heemstede, Spaarndam, Aerdenhout, Halfweg en Zwanenburg. Een motorfiets is in de meeste gevallen een tweewieler met een verbrandingsmotor, maar met een motorrijbewijs mag je ook voertuigen met drie of vier wielen of voertuigen met een elektromotor besturen. Motorfietsen zijn in drie categorieën verdeeld: een lichte (A1), een middelzware (A2) en een zware (A). Voor de verschillende motoren gelden verschillende voorwaarden en heb je verschillende motorrijbewijzen nodig. Meer hierover lees je in onderstaande paragraaf.

Bij het halen van het motorrijbewijs komen drie examens kijken: het theorie-examen, het examen voertuigbeheersing en het examen verkeersdeelneming. Het theorie-examen mag je al afleggen als je 17 jaar bent en op die leeftijd mag je ook beginnen met praktijklessen (mits je het theorie-examen gehaald hebt). Als je 18 bent, mag je deelnemen aan de praktijkexamens. Als je de drie examens met succes hebt afgerond en jonger bent dan 20 jaar, mag je lichte motoren (categorie A1) besturen. Twee jaar na het behalen van dit motorrijbewijs mag je overstappen naar categorie A2. Hiervoor hoef je dan alleen het praktijkexamen verkeersdeelneming te doen. Weer twee jaar later mag je overstappen naar motoren met een onbeperkt vermogen (A). Ook hiervoor is slechts het praktijkexamen verkeersdeelneming vereist. Voor de categorieën A2 en A kun je ook in één keer examen doen. Je moet hiervoor respectievelijk 20 en 24 jaar oud zijn.

Onze rijschool verzorgt zowel de theorie als de praktijk voor het motorrijbewijs. Zo verzorgen wij een theoriecursus die de slagingskans voor het examen aanzienlijk vergroot. Helmen en kleding worden verzorgd door onze motorrijschool, zodat u zich volledig kunt concentreren op motorrijden!

Wij bieden voor de motor verschillende pakketten aan. Ons instap pakket bieden wij u aan voor 999euro! In dit pakket zitten 10 lessen van 1,5uur, een eigen verklaring, het 'Motor voertuigbeheersing' examen en het 'Motor verkeersdeelname' examen.

meer informatie A