Je bus rijbewijs halen bij Verkeersschool Brinkman in Haarlem

Je bus rijbewijs haal je op een veilige en persoonlijke manier bij Verkeersschool Brinkman in Haarlem. Wij zijn gespecialiseerd in opleidingen voor beroepsvervoer en zorgen ervoor dat jij slaagt als goede en betrouwbare buschauffeur. Vanaf de eerste les bedien je zelf onze touringcar. Daarnaast volg je theorieles, om ook je theorie-examens glansrijk te behalen. Voor je het weet heb jij je rijbewijs en rijd je door Haarlem en daarbuiten rond in een grote bus! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vandaag nog contact met ons op en start zo snel mogelijk met je rijopleiding.

Je haalt je bus rijbewijs veilig en snel bij onze rijschool in Haarlem

Als je buschauffeur wilt worden, is het rijbewijs D verplicht om motorvoertuigen met meer dan acht inzittenden te vervoeren. Bus rijbewijs D1 geeft je de bevoegdheid om kleinere bussen te besturen tot maximaal zestien personen, voor bus rijbewijs D geldt geen beperking. In veel gevallen zul je het rijbewijs beroepsmatig gaan gebruiken. In dat geval heb je de kwalificatie Code 95 nodig; als je hobbymatig in een bus wilt rijden, is deze kwalificatie niet nodig. Voor Code 95 kun je uiteraard ook bij ons terecht. Wij zijn namelijk al tientallen jaren dé specialist in de regio op het gebied van beroepsvervoer.

Voorwaarden om je rijbewijs D te halen

Het rijbewijs voor kleine bussen (D1) kun je halen vanaf 18 jaar, mits je deze opleiding volgt in combinatie met Code 95. Zonder Code 95 kun je examen doen vanaf 21 jaar. Voor het behalen van het groot bus rijbewijs (D) zijn de minimumleeftijden met en zonder Code 95 respectievelijk 21 en 24 jaar. Daarnaast moet je in het bezit zijn van rijbewijs B en moet je een medische keuring kunnen laten zien. Het examen bestaat uit drie onderdelen: de theorie-examens RV1, V2D en V3D en het praktijkexamen. Het bus rijbewijs is maximaal 5 jaar geldig, maar kan eenvoudig verlengd worden.

Toe aan meer? Haal je rijbewijs DE of D1E!

Wil je met een bus aanhangers trekken met een gewicht van meer dan 750 kg? Dan is hier een aanvullend rijbewijs voor nodig. Met rijbewijs D1E mag je met een kleine bus een aanhanger trekken. Het gezamenlijke gewicht mag dan niet meer zijn dan 12000 kg. Bij het rijbewijs bus met aanhanger DE geldt geen beperking voor het gewicht van de combinatie. Dit rijbewijs wordt in de volksmond ook wel rijbewijs E achter D genoemd. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het behalen van je bus rijbewijs bij onze verkeersschool in Haarlem? Neem contact met ons op via 023 – 537 8930 en ontvang meer informatie.

Prijzen

Pakket D 20

Voor snelle leerlingen
1869,87 ex. BTW
  • 20 uur les
  • Praktijk examen

Pakket D 25

Voor de gemiddelde leerling
2187,05 ex. BTW
  • 25 uur les
  • Praktijk examen
Populair

Pakket D 30

Voor de leerling zonder ervaring
2501,10 ex. BTW
  • 30 uur les
  • Praktijk examen

Wij bieden jou een complete rijopleiding voor het behalen van een bus rijbewijs tegen aantrekkelijke tarieven. De instructeurs van onze verkeersschool zorgen ervoor dat jij op een veilige manier deelneemt aan het verkeer. Neem contact met ons op voor het inplannen van je eerste rijles.