Code 95 basiskwalificatie

Verkeersschool Brinkman Code 95 basiskwalificatie

Code 95 opleiding

Als jij je Code 95 kwalificatie wilt bijschrijven of verlengen, volg je hiervoor de opleiding bij onze verkeersschool in Haarlem. Wij zijn al tientallen jaren gespecialiseerd in opleidingen voor beroepschauffeurs. Neem gerust contact met ons op!

Voor wie is de Code 95 opleiding bedoeld?

Code 95 is een toevoeging aan de rijbewijzen C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D en DE, die verplicht is voor alle beroepschauffeurs in de EU. De Europese richtlijn vakbekwaamheid nascholing Code 95 is in 2008/2009 ingegaan voor chauffeurs van personenvervoer en goederenvervoer. Chauffeurs die hun rijbewijs hebben gehaald voordat richtlijn van kracht werd, zijn verplicht om Code 95 nascholing te volgen. Chauffeurs die hun rijbewijs nadien behalen, moeten ook een basiskwalificatie halen.

Als je Code 95 wilt laten bijschrijven, moet je eerst de basiskwalificatie halen, die bestaat uit diverse examens en toetsen die je kunt doen bij ons in Haarlem. De kwalificatie is vijf jaar geldig. Hierna moet je volgens de Richtlijn Vakbekwaamheid 35 uur nascholing per vijf jaar volgen. Deze 35 uur is als volgt verdeeld: 7 uur praktijk en 28 uur theorie.

De basiskwalificatie bestaat uit een aantal onderdelen

Wanneer je het vrachtauto of busrijbewijs wilt behalen dien je eerst minimaal 2 theorie examens af te leggen. Het eerste examen is Verkeer en techniek (afgekort RV1) hierna volgt het examen administratie goederenvervoer (V2C of V2D)

Om de code 95 basiskwalificatie te behalen komt hier een derde theorie examen bij namelijk de cases met betrekking tot de administratie. Wanneer de drie theorie examens behaald zijn volgen nog de toets besloten terrein en de praktische toets. De basiskwalificatie die je bij het afronden van de verschillende facetten hebt gehaald blijft 5 jaar geldig.

Natuurlijk kun je het vrachtauto of busrijbewijs ook behalen zonder de basiskwalificatie. In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk om werkzaamheden te verrichten zonder dat de volledige basiskwalificatie behaald is, mocht je hier vragen over hebben dan helpen wij je natuurlijk graag en voorzien we in het advies.

Schrijf je nu in en kies ervoor je Code 95 opleiding te halen. Of neem contact met ons op voor meer informatie. Hiervoor bel je naar 023 – 537 8930.