Motor (A)

Verkeersschool Brinkman Motor

Volg motorrijles in Haarlem

Door het volgen van motorrijles bij een van de ervaren instructeurs van Verkeersschool Brinkman in Haarlem, heb je binnen no time je motorrijbewijs in handen. Onze motorrijlessen vinden plaats in Haarlem, Heemstede, Spaarndam, Aerdenhout, Halfweg en Zwanenburg. Start jij binnenkort met lessen? Neem dan contact met ons op.

Met wat voor motor wil jij motorrijles volgen in Haarlem?

Een motorfiets is in de meeste gevallen een tweewieler met een verbrandingsmotor, maar met een motorrijbewijs mag je ook voertuigen met drie of vier wielen of voertuigen met een elektromotor besturen. Motorfietsen zijn in drie categorieën verdeeld: een lichte (A1), een middelzware (A2) en een zware (A). Voor de verschillende motoren gelden verschillende voorwaarden en heb je verschillende motorrijbewijzen nodig. Meer hierover lees je in onderstaande paragraaf.

Dit komt kijken bij het behalen van je motorrijbewijs

Bij het halen van het motorrijbewijs komen drie examens kijken: het theorie-examen, het examen voertuigbeheersing en het examen verkeersdeelneming. Het theorie-examen mag je al afleggen als je 17 jaar bent en op die leeftijd mag je ook beginnen met praktijklessen (mits je het theorie-examen gehaald hebt). Als je 18 bent, mag je deelnemen aan de praktijkexamens. Als je de drie examens met succes hebt afgerond en jonger bent dan 20 jaar, mag je lichte motoren (categorie A1) besturen. Twee jaar na het behalen van dit motorrijbewijs mag je overstappen naar categorie A2. Hiervoor hoef je dan alleen het praktijkexamen verkeersdeelneming te doen. Weer twee jaar later mag je overstappen naar motoren met een onbeperkt vermogen (A). Ook hiervoor is slechts het praktijkexamen verkeersdeelneming vereist. Voor de categorieën A2 en A kun je ook in één keer examen doen. Je moet hiervoor respectievelijk 20 en 24 jaar oud zijn.

Naast deze rijbewijzen kent het motorrijbewijs nog het rijbewijs A met de beperking van code 80. Dit rijbewijs mag je halen vanaf de leeftijd van 21 jaar. Het voordeel hierbij is dat je niet opnieuw praktijkexamen dient te doen voor het rijbewijs A,  het rijbewijs met code 80 wordt automatisch omgezet word. Deze omzetting vind plaats wanneer je 24 bent geworden, of wanneer je 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs met de code 80 beperking.

Praktijklessen bij onze motorrijschool

Tijdens de lessen bij onze verkeersschool begeleiden de instructeurs je de gehele opleiding. Onze instructeurs zullen altijd zelf ook op de motor rijden tijdens de lessen om jou op de beste manier te kunnen begeleiden. Natuurlijk is het mogelijk om gedurende de lessen gebruik te maken van onze helmen en kleding. Op deze manier kun jij je volledig concentreren op motorrijden!

 Voor meer informatie of bij vragen neem je contact met ons op via 023 – 537 8930. Uiteraard kun jij je ook direct inschrijven.

Prijzen

Starterspakket

Les, AVB en AVD examen
1225,00
  • 13,5 uur les (9 x 1,5 uur)
  • Praktijkexamen voertuigbeheersing
  • Praktijkexamen verkeersdeelneming

Super pakket

Les, 2 praktijkexames en oefenexamens
2100,00
  • 30 uur les (20 x 1,5 uur)
  • Praktijkexamen voertuigbeheersing
  • Praktijkexamen verkeersdeelneming
Populair

Omscholingspakket

A2 - A1, les en examen
599,00
  • 6 uur les (4x 1,5 uur)
  • Praktijkexamen verkeersdeelneming

Wij bieden jou een complete rijopleiding voor het behalen van een motorrijbewijs tegen aantrekkelijke tarieven. De instructeurs van onze verkeersschool zorgen ervoor dat jij op een veilige manier deelneemt aan het verkeer. Neem contact met ons op voor het inplannen van je eerste rijles.