Opleidingen

Maak kennis met de rijschool, ontmoet onze geslaagden of neem een kijkje op onze Facebookpagina. Klik op de iconen voor meer informatie over de rijopleidingen of bel ons.

Benieuwd geworden?

Schrijf je vandaag nog in voor één van onze opleidingen!

C rijbewijs (Vrachtauto)

Heb je altijd al een vrachtauto willen besturen of wil je vrachtautochauffeur worden? Haal je vrachtautorijbewijs (C) dan in Haarlem bij Brinkman & Arend Reym. Met dit rijbewijs mag je rijden in motorvoertuigen die meer wegen dan 3500 kg. Dit betekent dat je achter het stuur mag zitten van grote en kleine vrachtauto’s, en bijvoorbeeld ook een camper mag besturen. Met dit rijbewijs alleen mag je echter niet beroepsmatig rijden. Hiervoor moet je ook de kwalificatie Code 95 halen. Dit kan uiteraard ook bij ons. Brinkman & Arend Reym is al decennia dé specialist op het gebied van grote voertuigen en beroepsvervoer.

Je mag je groot rijbewijs zonder Code 95 halen als je minimaal 21 jaar oud bent. Het examen rijbewijs C in combinatie mét Code 95 kun je al doen vanaf 18 jaar. Wel moet je dan minimaal in het bezit zijn van rijbewijs B. Het examen voor het groot rijbewijs bestaat uit drie onderdelen; na het afleggen van de theorie-examens RV1-light en R2C volgt het praktijkexamen. Een verdere voorwaarde om deel te mogen nemen aan het praktijkexamen is een medische verklaring. De procedure om deze verklaring te krijgen leggen we je graag uit. Na je examen is het vrachtwagenrijbewijs vijf jaar geldig.

Onze ervaren rijinstructeurs helpen je graag verder in je ontwikkeling tot een betrouwbare vrachtautobestuurder. Vanaf les één mag je zelf plaatsnemen achter het stuur en mag je het voertuig zelf bedienen. De lessen worden gegeven in een goed onderhouden DAF CF. Ook bij het theoriegedeelte word je intensief begeleid door onze deskundige instructeurs.

Als je met de vrachtauto aanhangers of opleggers wilt trekken die zwaarder zijn dan 750 kg, is hiervoor het rijbewijs CE nodig. Voor het rijbewijs vrachtauto met aanhanger hoef je alleen een praktijkexamen te doen, dus dit rijbewijs is relatief snel te halen nadat . Rijbewijs CE is vijf jaar geldig.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Verkeersschool Brinkman

Verkeersschool Brinkman & Arend Reym
Rutherfordstraat 43
2014 KA Haarlem
Nederland

T: 023 – 537 8930
E: info@verkeersschoolbrinkman.nl

Schrijf je vandaag nog in voor één van onze opleidingen!